Български зъболекарски съюз

Новини архив

Решения от Извънредния конгрес на БЗС

На 09 и 10 декември 2011 г. в к.к. Златни пясъци се проведе Извънреден конгрес на БЗС, който протече при следния дневен ред: Дневен ред на Извънредния конгрес на БЗС, 09 - 10.12.2011 г., к.к. Златни пясъци НРД &nda прочети още »

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

На 19.12.2011 г. от 11 ч. в зала „Александър” на хотел „Радисън Блу”, площад „Народно събрание” 4, ще се състои кръгла маса, организирана от Българския зъболекарски съюз. Целта е да се прочети още »

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

На 5 ноември 2011 г. от 11.30 ч. в ресторанта на хотел Central park, бул. „Витоша” 106, ще се проведе работна закуска за журналисти, организирана от Българския зъболекарски съюз. На нея ще бъдат представени данните за началот прочети още »

ДНЕВЕН РЕД

Съгласно решение на УС на БЗС от 15.10.2011 г. проект за дневен ред на Извънредния конгрес на БЗС - 2011 г. прочети още »

Започна безплатното поставяне на силанти при децата от 5 до 9 години

През тази седмица започна поставянето на силанти на деца от 5 до 9 години. То ще бъде безплатно и ще продължи до края на ноември. Инициативата е част от реализирането на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при д прочети още »

6ти Научен симпозиум на БЗС 20.10.2011г.

ГР. ПЛОВДИВ, МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР, ЗАЛА "БЪЛГАРИЯ" ПРОГРАМА 08:00 - 09:30 ч. - Регистрация09:30 прочети още »

Медикус Денто Галения Пловдив - 2011

Уважаеми колеги, уведомяваме ви, че регистрация на входа на изложението Медикус Денто Галения тази година няма да има. Регистрация за изложението може да направите на адрес прочети още »

Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 в България 2009-2014

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕЙНОСТИТЕ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ОРАЛНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДЕЦА 0-18 Г. В БЪЛГАРИЯ 2009-2014 Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 г. прочети още »

SOS - Да помогнем!

Уважаеми колеги, Двадесет и седем годишният син на нашите колеги: д-р Мария Стайкова от РК на БЗС-Пловдив и д-р Апостол Георгиев e болен от остра миелобластна левкоза и се нуждае от спешна животоспасяваща трансплантация на костен прочети още »

СЪОБЩЕНИЕ

Част от Наредба Н-18, в която са уредени сроковете за привеждане на дейността с новите изисквания за дистанционна връзка с НАП. прочети още »

СЪОБЩЕНИЕ

Наредба 40 от 24.11.2004 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, в сила от 28.06.2011 г. прочети още »

НОВО РЪКОВОДСТВО НА БЗС

след състоялия се на 3-ти и 4-ти юни 2011г. Редовен отчетно-изборен конгрес х-л Перелик - Пампорово Очертала се като „година на избори” 2011 г. включи и изборите за н прочети още »

ДНЕВЕН РЕД

Проект за дневен ред на Редовния конгрес на БЗС, 03-04.06.2011 в к.к. Пампорово прочети още »

АКТУАЛНО

Информация за изменението в Закон за допълнение на закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2011 г. (ДБ, бр. 98 от 2010 г.) прочети още »

ПИСМО

Оттегляне на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите /СВВП/ от инициативата "Качество на живот за нашите родители" прочети още »

СТАНОВИЩЕ НА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА РАЙОННА КОЛЕГИЯ НА БЗС - КЮСТЕНДИЛ

С Т А Н О В И Щ Е НА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА РАЙОННА КОЛЕГИЯ НА БЗС - КЮСТЕНДИЛ ОТНОСНО НЕЗАКОННАТА РАБОТА НА АМЕРИКАНСКИ ЗЪБОЛЕКАРИ В БЪЛГАРИЯ прочети още »

Писмо в подкрепа

Писмо в подкрепа българското зъболекарско съсловие прочети още »

Министър д-р Стефан Константинов

Всеки чужденец, който иска да лекува в България, трябва да получи разрешение от Министерство на здравеопазването и РЗИ прочети още »

Информация до медиите

АКЦИЯТА "КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ ЗА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ" КРИЕ ОГРОМЕН РИСК ЗА ЗДРАВЕТО НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА Провеждането на зрелищни акции с висок риск от оперативни и следоперативни усложенения е твърде висока цена прочети още »

Кметът, довел зъболекар в смолянско село: На босия цървулите ли ще взимат

бТВ, Тази сутрин, 18.04.2011 г. прочети още »

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УСПЕШЕН ФОРУМ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗЪБОЛЕКАРИ В СОФИЯ

Нелекуваните зъби причиняват и сърдечно-съдови заболявания. затова ще има паневропейска инструкция за профилактиката им. Помощниците на зъболекарите ще учат 3 години, или 500 учебни часа и ще имат специален сертификат прочети още »

София е домакин на заседание на Европейската секция на Световната дентална федерация

БНТ, 15.04.2011 г. прочети още »

Все повече стават "фалшивите" стоматолози

bTV,14.04.2011г. прочети още »

Световен стоматологичен форум в София

БНТ, 14.04.2011 г. прочети още »

Неодобрение от съсловни организации заради американски зъболекари у нас

NOVA TV, 14.04.2011 г., Календар прочети още »

Прессъобщение

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИ ФОРУМ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗЪБОЛЕКАРИ В СОФИЯ За да бъде гарантирано д прочети още »

Медиите за нас

Елитът на европейските зъболекари - на форум в София Годишната пленарна сесия на Европейската секция на Световната дент прочети още »

Информация до медиите

АМЕРИКАНСКИ ЗЪБОЛЕКАРИ РАБОТЯТ НЕЗАКОННО У НАС „Скандално е, нарушени са европейските норми за лечебната дейност на територията на ЕС”, коментира д-р Николай Шарков, председател на Управителния съвет прочети още »

Качество на живот за нашите родители

Международна акция на асоциациите по орална имплантология, свързана с безплатна зъбна имплантация Становище на Българския зъболекарски съюз (БЗС) относн прочети още »

Прессъобщение

Елитът на европейските зъболекари идва в София Делегати от над 40 държави - ЕС, бившите съветски републики и Израел ще заседават на 14 и 15 април 2011 г. хотел „Кемпински„ в столицата прочети още »

11-ти Април - ден на Свети Антипа

Уважаеми колеги, За нас е изключително удоволствие да ви поздравим по случай 11-т прочети още »

Българските деца са с най-болни зъби

Разговор с д-р Николай Шарков, председател на УС на БЗС прочети още »

7-ми април - Световен ден на здравето

Уважаеми колеги, За нас е изключително удоволствие да ви поздравим по случай 7-ми април – Световния ден на здравето, който се чества от 1950 г. като професионален празник на медицинските специалисти, които прочети още »

Прессъобщение

Министерството на здравеопазването отпуска 1.3 млн. за денталното здраве на децата Министерството на з прочети още »

ПОКАНА

КРЪГЛА МАСА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ОРАЛНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДЕЦАТА ОТ 0 ДО 18 Г. Кръгла маса, посветена на работата на Националната програма за профилактика на оралните заболява прочети още »

МЕЖДУНАРОДНА БОРСА „КАРИЕРИ В БЯЛО” ТЪРСИ НАШИ ЛЕКАРИ И ЗЪБОЛЕКАРИ

Третото издание на международната борса „Кариери в бяло” за лекари, зъболекари, фармацевти, медицински и здравни специалисти ще се проведе на 1и 2 април 2011 г. в София в хотел „Родина” и в Пловдив на 3 април 2011 прочети още »

Прессъобщение

Акад.Никола Попов получи най-високото отличие на Министерството на здравеопазването Днес министърът на здравеопазването д-р Стафен Константинов награди със златен почетен знак І –ва степен академик Никола П прочети още »

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Д-р Николай Шарков предложи помощ на Японската дентална асоциация. Японските зъболекари настояват за съдействие по-късно, когато те помолят Председателят на Българския зъболекарски съюз, д-р Николай Шарков изпрат прочети още »

П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

За пети пореден път Месец на зъбното здраве на децата до 18 г. Факултетът по дентална медицина на Медицински университет- Пловдив ще преглежда и лекува безплатно деца от 19 март до 19 април прочети още »

11–ти НАУЧЕН КОНГРЕС НА БЗС

17-19 ЮНИ 2011 г., ГР. БУРГАС Програма на 11-тия Научен конгрес на БЗС   17-1 прочети още »

МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЪЗДАДЕ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ПО ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов създаде Общественсъвет по правата на пациентите. Той се конституира на базата на чл. 86а от Закона за здравето. В него влизат представители на пациентски организации,организаци прочети още »

Честване

Снимки от отпразнуването на 105 годишнината на БЗС прочети още »

В А Ж Н О!

НАЦИОНАЛЕН РАМКОВ ДОГОВОР 2011 Националния рамков договор 2011, заедно с приложенията и Постановлението на Министерския съвет (цени и обеми) можете да свалите от т прочети още »

Прессъобщение

Българският зъболекарски съюз подписа отделен Национален рамков договор за 2011 година Министърът на здраве прочети още »

Видео

всички видео клипове

www.PlatformaMedica.com

Анкета

Какво е мнението Ви за въвеждане на секция Орални презентации на Научния конгрес на БЗС в Бургас?

Би било интересно и полезно
Ще се обогати програмата на конгреса
Не е необходимо
Нямам мнение