Български зъболекарски съюз

Новини архив

АКТУАЛНО

Национален рамков договор 2011 г. На 29.12.2010 г. /сряда/ в Министерство на здравеопазването ще бъде разписан Националният ра прочети още »

Прессъобщение

Българският зъболекарски съюз с почетни знаци от различни институции заради юбилея си Една от най-старите съсловни организации празнува 105- години от създаването си Българският зъболекар прочети още »

ИНТЕРВЮ

Д-Р СИЙБЕРГЕР: ПОЛИТИЦИТЕ И ЗЪБОЛЕКАРИТЕ СЕДЯТ В ЕДНА И СЪЩА ЛОДКА Има нечестна прочети още »

Прессъобщение

БЪЛГАРСКИЯ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ОТБЕЛЯЗВА 105 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ Президентът на Европейската секция на Световната дентална федерация, министри и официални лица ще присъстват на тържеството на една от н прочети още »

Програма за тържественото честване на 105-годишнината от създаването на Българския зъболекарски съюз

16.12.2010 г. /четвъртък/: 10.30 часа - Тържествено откриване на паметна плоча за 105-годишнината от основаването на Българския зъболекарски съюз Ул. „Славянска” №3 (Сградата на хотел прочети още »

Прессъобщение

Проектобюджетът на НЗОК за дентална помощ за 2011 г е 94 млн. лв. На извънреден конгрес , Българският зъболекарски съюз поиска договарянето  между здравната каса и съсловната организация да се върне отново в прочети още »

Зъболекарите - готови да подпишат НРД-2011 г.

Интервю д-р Георги Димов, председател на Комисията за изработване и подписване на Националния рамков договор по за прочети още »

Извънреден конгрес на БЗС, 26-27.11.2010г.

к.к. Златни пясъци, хотел „Адмирал” На 26-27.11.2010г. в хотел „Адмирал”, к.к. Златни пясъци, ще се проведе Извънреден конгрес на БЗС със следния проект за дневен ред:  прочети още »

55 места за специализация на зъболекари през 2011 г.

1363 ще са местата за специализанти през следващата година, като 55 от тях са за лекарите по дентална медицина, съобщи zdrave.net. Те се утвърждават ежегодно от министъра на здравеопазването.   Mестата за лекари са 1043. прочети още »

ПИСМО

Дата: 25.10.2010г. Изх. № 502 До:  Зам. Председателите на УС на БЗСДо:  Членовете на УС на БЗСДо:  Председателя прочети още »

Милионер с две ръце не се става

в. Стандарт, вторник, 26 октомври 2010 годинад-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз прочети още »

ПРОФ. ВЛАДИМИРОВ: ИНТЕРЕСЪТ КЪМ СПЕЦИАЛНОСТТА ЗЪБОЛЕКАР Е МНОГО ГОЛЯМА

Целта ни е да превърнем Факултета по дентална медицина в Пловдив  в денонощен център за лечебна работа Интервю проф. д-р Стоян Владимиров,декан на Факултета по дентална медицина - Пловди прочети още »

ФАКУЛТЕТЪТ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА НА МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ –ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА 40 - ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Медицинският университет-Пловдив днес отбеляза тържествено два юбилея - 65 години от на основаването на висшето уч прочети още »

Специална оферта за закупуване на комбинирана ваксина срещу хепатит А и B Twinrix за членове на БЗС

Уважаеми колеги,     БЗС и фирма ГлаксоСмитКлайн договориха преференциални цени за закупуване на комбинирана ваксина срещу хепатит А и B Twinrix за членове на БЗС. Закупуването на ваксината е валидно при следните у прочети още »

Пояснения за пациенти, възползващи се от инициативата „Месец на оралната хигиена”

Желаещите да се възползват от безплатните профилактични прегледи в рамките на инициативата „Месец на оралната хигиена” не е необходимо да представят пред лекаря по дентална медицина копие на извлечение от сайта на НАП, прочети още »

Ще спечелят ли зъболекарите битката с кариеса до 2020 година ?

Глобалната инициатива срещу зъбния кариес е една от темите, които  бяха във фокуса на вниманието на зъболекарите, участвали в приключилия неотдавна Световен дентален конгрес в Салвадор да Бая, Бразилия.  Кампанията е подк прочети още »

„Месец на оралната хигиена” у нас през октомври

Тази година мотото на програмата е „нула проблеми в устната кухина.” Инициативата е на Българския зъболекарски съюз и на Колгейт Палмолив Адриа. прочети още »

БЗС иска извинение от Италианската комисия на зъболекарите

Българският зъболекарски съюз ще търси официално извинение заради твърденията наиталианската комисия на стоматолозите, ч прочети още »

България е фабрика за зъболекари менте

в. МОНИТОРСИЛВИЯ НИКОЛОВА16.09.2010 България и Румъни прочети още »

12 септември – Световен ден на оралното здраве

По инициатива на генералната асамблея на Световната дентална федерация (FDI) и с подкрепата на всички дентални организации, датата 12 септември се чества като Световен ден на оралното здраве. Този ден бе обявен за световен на дента прочети още »

40 ГОДИНИ ФАКУЛТЕТ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА ПЛОВДИВ

Тази година Факултетът по дентална медицина /ФДМ/ на Медицинския университет-Пловдив отбелязва своя 40- годишен юбилей. Тържественото честване на събитието ще бъде на 21 и 22-и октомври 2010 г. в Аула магна на Факултета. «Нег прочети още »

Интервю с д-р Роберто Виана, президент на Световната дентална федерация /FDI/

ВизиткаД-р Роберто Виана, президент на FDI прочети още »

Облякоха в закон доплащането при зъболекаря

За дентални дейности, включени в основния пакет на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК), се допуска заплащане или доплащане от задължително здравноосигурените лица. Това е нов текст от Закона за здравното осигуряване (ЗЗО) прочети още »

ИЗБЕЛВАНЕТО НА ЗЪБИТЕ: АКО БЕШЕ ВРЕДНО, В ХОЛИВУД НЯМАШЕ ДА ГО ПРАВЯТ

„Избелването на зъбите е козметична зъболекарска процедура, която се радва на все по-голям интерес от страна на пациентите през последните 3-4 години. От двете възможности - избелване на зъби в домашни условия и при зъболекар прочети още »

Правят национално проучване за състоянието на детските зъби

прочети още »

РОДИТЕЛИТЕ НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕТСКИТЕ ЗЪБИ

Четири   безплатни дейности  и един  профилактичен преглед при зъболекар се полагат на  дете до 18 години , но този дентален пакет не се използва пълноценно от всички нуждаещи се, съобщи в сут прочети още »

Българският зъболекарски съюз иска отделна Наредба за специализациите на лекарите по дентална медици

Само 48% от  8300 зъболекари в България имат специалност. Три и половина випуска напускат страната  Българският зъболекарски съюз ( БЗС ) поиска Наредба № 34 за специализацията на лекарите, да бъде отде прочети още »

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ

Председателят на УС на Българския зъболекарски съюз  д-р Николай Шарков  и доц.д-р Снежана Топалова, председател на Комисията по квалификация и преквалификация на Българския заболекарски съюз и зам. председател на Ус на БЗС&nbs прочети още »

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ

ЗАПОЧНАХА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН РАМКОВ ДОГОВОР ЗА ДЕНТАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ Днес, 01.07.2010 г., се проведе първата среща по преговорите за Национален рамков договор (НРД) за денталните прочети още »

Благодарност

С искрена признателност, бихме искали да благодарим на всички, които участваха в организирането и провеждането на 10-тия научен конгрес на БЗС в гр. Бургас.Изказваме нашата благодарност на: Научния комитет за нег прочети още »

Информация относно регистрация по ЗДДС и използване на касови апарати

Писмото от БЗС до НАП и отговора на НАП относно регистрацията по ЗДДС и използване на касови апар прочети още »

Имплантите стават все по-популярно решение

Курс за възможностите на имплантологията предшества откриването на 10-тия Юбилеен научен  конгрес на Българския зъболекарски съюз, който се открива утре и предизвика оправдан интерес от страна на денталните лекари в България. прочети още »

Прессъобщение

Иде ли краят на стреса от ходенето на зъболекар Курсът по лазерна дентална медицина, който предшества откриването на 10-тия Юбилеен научен конгрес на Българския зъболекарски съюз , който се открива утре привлече прочети още »

Окончателна програма на юбилейния 10ти Научен конгрес

Окончателната програма на юбилейния 10ти Научен конгрес вече е ТУК прочети още »

ПРАВО НА ОТГОВОР

На вниманието на: Г-н Тошо Тошев, Главен редактор на в."Труд" Относно: Интервю под заглавие:"Зъболекарите слагат тройна надценка", публикувано в броя на в. „Труд" от прочети още »

НОВО

Приложение 1.3 към Анекс № 3 към договор за партньорство между Банксервиз АД и БЗС. Цените са валидни от 01.06.2010г и нямат дата на иазтичане, като заменят съществуващите към момента, по прочети още »

ПРОГРАМА

ОБНОВЕНА НА 10-ти НАУЧЕН КОНГРЕС НА БЗС 18 - 20 ЮНИ 2010 г., гр. БУРГАС прочети още »

УЧАСТИЕ В 10– ти НАУЧЕН КОНГРЕС НА БЗС 18-20 ЮНИ 2010 Г., ГР. БУРГАС

Срокът за регистрация за участие в 10-тия научен конгрес се продължава до 30-ти май 2010 г., поради многото неработни и празнични дни през май. Запазват се същите условия за участие: прочети още »

Гала вечеря

Гала вечерята на 10-ти Научен конгрес на БЗС ще се проведе на 19-ти юли, събота от 19.30 ч., на брега на морето в „Марина кейп”, гр. Ахелой. прочети още »

Форма за информационно съгласие на пациента

Напомняме, че преди повече от 4 години бе разпространена форма за информационно съгласие на пациента, одобрена от УС на БЗС. Формата може да изтеглите оттук. прочети още »

НОВИНА

Европейската секция на Световната дентална федерация (ERO FDI) ще проведе следващата си сесия през 2011 год. в гр. София. 30.04.2010г., гр. Ереван, Армения Днес, 30.04.2010г., Бъ прочети още »

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми колеги, Бихме искали да Ви информираме, че УС на БЗС договори изключително преференциални цени за комбинирана ваксина срещу хепатит А и В- Twinrix, произвеждана от фирма Глаксо Смит Клай прочети още »

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Уважаеми колеги, За нас е изключително удоволствие да ви поздравим по повод 11-ти апри прочети още »

7-ми април - Световен ден на здравето

Уважаеми колеги, За нас е изключително удоволствие да Ви поздравим по случай 7-ми април – Световния ден на здравето, който се чества от 1950г. като професионален празник на всички здравни работници прочети още »

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

  С пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека прочети още »

Наемите за лекари по дентална медицина и лекари в общинските имоти няма да бъдат повишавани

Министър-председателят г-н Бойко Борисов удържа своето обещание пред Председателя на УС на БЗС, д-р Николай Шарков. Виж Наредба за общинските лечеб прочети още »

Отговор на НАП относно задължителни осигурителни вноски

Изтеглете оттук прочети още »

Месец на денталната профилактика и орално здраве за деца в Пловдив

прочети още »

Ю Б И Л Е Й

 Днес, 13.03.2010г., в Драматичния театър в гр. Пловдив ще се проведе тържествено събрание по случай честването на 20 годишни от възстановяването на съсловната дейност на лекарите по дентална медицина в България – учредя прочети още »

Писмо до НАП

Във връзка с указание на Национална агенция за приходите (НАП) за дължими задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване (ДОО) върху неначислени възнаграждения за лицата, упражняващи трудова дейност по чл. 4, прочети още »

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СРЕЩАТА ПРИ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ

Редовна среща по въпросите на здравеопазването между премиера г-н Бойко Борисов, председателя на УС на БЗС д-р Николай Шарков, председателя на УС на БЛС д-р Цветан Райчинов, министъра на финансите г-н прочети още »

Честит празник

Честит 8ми март! Скъпи дами, желаевм ви много усмихнат и весел празник! Нека за напред все така красите и вдъхновявате наше прочети още »

ИЗЯВЛЕНИЕ

Г-н Бойко Борисов, Министър председател на Република България: “Плащанията на лекарите по дентална медицина по договор с НЗОК ще бъдат извършени следващата седмица.” Днес, в 9:30 ч., по покана на Министър председате прочети още »

Интервю на Председателя на БЗС пред ПРО.БГ

Интервю на д-р Шарков пред Про.БГ прочети още »

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

ДO:   ВСИЧКИ МЕДИИ Протестна декларация&nbs прочети още »

Честита Баба Марта!

Баба Марта бързала,Мартеници вързала,Бели и червени, прочети още »

10–ти НАУЧЕН КОНГРЕС НА БЗС

18 - 20 ЮНИ 2010 г., ГР. БУРГАС   прочети още »

СПИСЪК НА РЕГИОНАЛНИ КООРДИНАТОРИ

РЕГИОНАЛНИ КООРДИНАТОРИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ОРАЛНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДЕЦА 0-18 Г. В БЪЛГАРИЯ прочети още »

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЛЕКАРИТЕ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА СКЛЮЧИЛИ ДОГОВОРИ С НЗОК

ВАЖНО !!! Уважаеми колеги, Искаме да ви информираме, че от 1.02.2010 г. определянето на здравноосигурителния статус на българските граждани ще става по ново правило. Спо прочети още »

Някои медии за забавеното плащане от НЗОК за ноември 2009 на лекарите и по дентална медицина

Пари за здраве няма. А реформа? Договорите на джипитата с касата изтекоха. Още днес можем да осъмнем с ценоразписи пред кабинетите 04.01.2010 24 часа стр. 9, 10 Анна Ботинова прочети още »

Приложения към НРД 2010, касаещи лекарите по денталната медицина

ПРИЛОЖЕНИЕ № 3 - ПЪРВИЧНИ МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТИ ПРИЛОЖЕНИЕ № 4 - ДОКУМЕНТИ, СВЪРЗАНИ С ОКАЗВАНЕ НА МЕДИЦИНСКА И ДЕНТАЛНА ПОМОЩ НА ЛИЦА, ОСИГУРЕНИ В ДРУГ прочети още »

Писмо до районните колегии на БЗС с информация за НРД 2010

Дата: 28.12.2009 Изх. № 315 До: Зам. Председателите на УС на БЗСДо: Членовете на УС на БЗСДо: Председателя на КПЕДо: Председателя на ККДо: Членовете на КК Уважаеми колеги, Национ прочети още »

Видео

всички видео клипове

www.PlatformaMedica.com

Анкета

Какво е мнението Ви за въвеждане на секция Орални презентации на Научния конгрес на БЗС в Бургас?

Би било интересно и полезно
Ще се обогати програмата на конгреса
Не е необходимо
Нямам мнение