Български зъболекарски съюз

Пресконференция на тема "Световен ден на оралното здраве" на 18 март 2017 г. /събота/ от 10.00 ч. в БТА

2017-03-10 12:34:18

Световен ден на оралното здраве

https://www.youtube.com/watch?v=o3ehHVhknCk

На 18 март 2017 г. ръководството на Българския зъболекарски съюз организира пресконференция в БТА за отбелязване на Световния ден на оралното здраве - 20–ти март

 На 18 март 2017 г., събота, от 10:00 ч. ръководството на Българския зъболекарски съюз (БЗС) ще проведе пресконференция в БТА за отбелязване на Световния ден на оралното здраве – 20-ти март.

Участие ще вземат председателя на Български зъболекарски съюз, д-р Борислав Миланов, главния секретар на Български зъболекарски съюз, д-р Николай Шарков, националния консултант по „Детска дентална медицина”, проф. Милена Пенева и зам.-председатели на организацията.

Световният ден на оралното здраве предлага платформа за редуциране на оралните заболявания, чрез поддържане на добра устна хигиена през целия живот. Тази година инициативата е под мотото „Помогнете на пациентите си да живеят със здрава уста”.

20-ти март е обявен за Световен ден на оралното здраве и се чества официално в стотици държави по целия свят. Той е учреден по инициатива на Световната дентална федерация (FDI), в която членува и Българският зъболекарски съюз.

Част от официалните ресурси на тазгодишната кампания е плакатът за отбелязване на Световния ден на оралното здраве, създаден специално на български език от Световната дентална федерация със съдействието на Българския зъболекарски съюз.

След приключване на пресконференцията ще се проведе детски празник, организиран от катедрата по „Детска дентална медицина” на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – София, който ще се състои на територията на Катедрата.

Видео

всички видео клипове

www.PlatformaMedica.com

Анкета

Какво е мнението Ви за въвеждане на секция Орални презентации на Научния конгрес на БЗС в Бургас?

Би било интересно и полезно
Ще се обогати програмата на конгреса
Не е необходимо
Нямам мнение