Български зъболекарски съюз

Информация от провелото се заседание, на което бе разгледан Законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.

2017-11-03 15:06:40

При обсъждането на Законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 в 44-то Народно събрание, на съвместно заседание на трите комисии - Комисия по бюджет и финанси, Комисия по здравеопазването и Комисия по труда, социалната и демографската политика, обосновано защитих становището на Българския зъболекарски съюз, касаещо бюджета за дентална помощ за 2018 (моля ви, прочетете становището на БЗС).

Обнадежден съм, че ще има промяна в бюджета ни като ще бъдат обсъдено отпускането на допълнителни средства по време на преговорите между БЗС и НЗОК, за да се въведе адекватно новата дейност - тотална плакова протеза за определена възрастова група . Защо? Защото в началото на заседанието зам.-министърът и председателят на Надзорния съвет на НЗОК - г-н Кирил Ананиев, съобщавайки предложения за момента бюджет за дентална помощ (157 млн.), изрично подчерта, че по време на преговорите на БЗС ще се намерят начини за допълнително финансиране и промяна бюджета!

Категорично не съм съгласен с изказването на г-н Владислав Горанов, че исканията на БЗС, БЛС и БФС за увеличаването на бюджета за здравеопазване и правилното му преразпределение са пропити от лични и корпоративни интереси! Не мога да приема и факта, че ни поставиха под един знаменател с парламентарно представена политическа партия!

Искам да заявя, че БЗС не прави от здравеопазването политика, а прави политика в здравеопазването още от самото си създаване! И нещо лично - тази моя мисъл от повече от 15 години се цитира от съсловни представители, политици, медии и др. без да се назове името на този, на когото принадлежи този цитат...


Д-р Николай Шарков

Председател на УС на БЗС

заседание на КЗ

Видео

всички видео клипове

www.PlatformaMedica.com

Анкета

Какво е мнението Ви за въвеждане на секция Орални презентации на Научния конгрес на БЗС в Бургас?

Би било интересно и полезно
Ще се обогати програмата на конгреса
Не е необходимо
Нямам мнение